Skip to main content
BydleníProdej / Koupě

Kupujete novostavbu? Na tohle si dejte pozor

Přidal/a 15. 7. 202326 září, 2023Žádné komentáře2 min. čtení

Tento článek nabízí užitečné rady a varování pro ty, kteří hledají nový byt nebo dům, zejména pokud narazí na neobvykle nízkou cenu. Zde je několik klíčových bodů, na které byste měli být pozorní:

Příliš lákavé inzeráty:

Varují před inzeráty, které slibují nízké měsíční splátky a zdají se být příliš dobré na to, aby byly pravdivé. Může se jednat o nerealistické nabídky, které nezahrnují například cenu pozemku.

 

Problémy s bezúročnou půjčkou

Pokud se nabídka zakládá na bezúročné půjčce na pozemek, existuje riziko, že pozemek se nepodaří včas zaplatit nebo že hypotéka na stavbu nemovitosti se nezíská. To může vést k vysokým smluvním pokutám.

 

Nadstandardní služby

Upozorňuje na důležitost důkladného prostudování smlouvy s stavební firmou, zejména pokud obsahuje mnoho smluvních pokut a ustanovení ve prospěch firmy. Doporučuje, abyste si smlouvu důkladně prostudovali předem a neměli absolutní důvěru ve firmu, pokud jde o řešení financí.

 

Další překážky

Radí konzultovat návrh smlouvy s právníkem a zjistit si, zda si můžete novou nemovitost dovolit. Doporučuje také dbát na preference a vyhledávat informace na internetu a od známých. Dále zdůrazňuje důležitost detailní prohlídky nemovitosti a požadavek na všechny revize, které měl provést předchozí majitel.

 

Celkově je tato rada užitečným průvodcem pro ty, kteří plánují nákup nového bytu nebo domu, a upozorňuje na potenciální problémy, které mohou nastat při neopatrném rozhodování. Je vždy důležité být při takovém důležitém rozhodnutí opatrný a pečlivě zvážit všechny aspekty.

 

Foto: Freepik.com