Skip to main content
BydleníČlánky

Jak zařídit garsonku?

Přidal/a 5. 8. 202326 září, 2023Žádné komentáře3 min. čtení

Zařizování garsonky může být výzvou kvůli omezenému prostoru, ale s několika tipy můžete vytvořit funkční a útulné bydlení. Zde je několik tipů na zařízení garsonky:

 

Plánování a měření

Než začnete vybavovat garsonku, změřte všechny stěny a zákoutí, abyste měli přesnou představu o dostupném prostoru. Vytvořte si plán s rozložením nábytku a dalších prvků.

 

Rozdělení prostoru

Pokuste se vytvořit odlišné zóny pro kuchyň, obývací část a ložnici. Použijte regály nebo paravany k vizuálnímu oddělení těchto oblastí. To pomůže vytvořit pocit oddělených místností.

 

Kuchyň

Zvolte kuchyňské linky, které jsou vhodné pro malé prostory. Rozhodněte se, zda budete preferovat rohové nebo přímé linky, ať co nejlépe využijete prostor. Regály a skříňky mohou být multifunkční a posloužit k uložení nádobí a potravin.

 

Obývací část

Vyberte menší pohovku, která se vejde do prostoru. Rozkládací pohovka může být užitečná pro případné návštěvy. Křeslo ušák nebo menší židle mohou posloužit pro relaxaci. TV stolek by měl být kompaktní.

 

Ložnice

Uvažujte o výklopné posteli, pokud je to možné. Tato varianta ušetří prostor během dne, když postel nepoužíváte. Dobrý matraci a kvalitní postelové prádlo jsou klíčem k pohodlnému spánku.

 

Dekorace a doplňky

Přidávejte dekorace a doplňky, které oživí interiér. Koberec může být praktickým a dekorativním prvkem. Nástěnné police vytvoří místo pro vystavení osobních věcí. Závěsy na oknech dodají pokoji útulný vzhled.

 

Světlo

Vybírejte osvětlení, které osvětlí celý prostor. Lze použít stojací lampy, stropní svítidla a stolní lampy podle potřeby.

 

Úložný prostor

Využijte skříně, komody a další úložné prostory pro ukládání věcí. Dobře organizovaný úložný prostor může udržet garsonku uklizenou.

 

Barvy

Vyberte barvy, které vytvoří dojem většího prostoru. Světlé a neutrální tóny mohou opticky zvětšit místnost.

 

Minimalismus

Méně je často více v malých prostorech. Nepřeplňujte garsonku nábytkem a dekoracemi. Udržujte jednoduchý a minimalistický design.

 

Zařizování garsonky může být zábavné a výzvou zároveň. Důležité je, aby byl prostor funkční a odpovídal vašim potřebám a preferencím. Nebojte se experimentovat s různými aranžemi a najděte styl, který vám bude nejvíce vyhovovat.